Ontvang jij binnenkort de sleutel van jouw nieuwe woning? Dan kan het verhuizen beginnen! Iedereen begint altijd enthousiast aan een verhuizing, maar het valt de meesten toch altijd weer tegen. Een verhuizing is namelijk niet niks. Ben jij nog niet eerder verhuisd? Dan weet je ongetwijfeld niet wat je moet verwachten. Uiteraard wil jij voorkomen dat je dingen fout doet. Wat dat betreft zit je hier goed. Wij geven jou hieronder namelijk een aantal verhuistips!

1. Een doos voor iedere ruimte


Bij het verhuizen gebruikt iedereen dozen. Hier worden de kleine spullen ingepakt, zodat ze makkelijk van de ene naar de andere woning te verplaatsen zijn. Pak deze dozen altijd gestructureerd in. Het is handig om spullen per ruimte in een aparte doos te pakken. Op deze manier hoef jij straks niet lang te zoeken naar bepaalde spullen. Vergeet niet om de dozen te markeren met een naam of nummer. Zo vind jij alles helemaal snel terug.

2. Wat moet uit elkaar en wat niet?


Heb jij grote meubelstukken die verhuisd moeten worden? Dan schroef je deze mogelijk uit elkaar. Hierdoor zijn de meubels inderdaad een stuk makkelijker te verhuizen. Het kost je echter ook behoorlijk wat extra tijd. Soms is het zelfs helemaal niet nodig om meubels uit elkaar te halen. Meet dan ook altijd eerst de deuropening op van jouw huidige en nieuwe woning. Misschien kunnen meubels wel gewoon geheel door de deur heen. Dit bespaart jou behoorlijk wat werk.

3. Pak breekbare spullen goed in


Het verhuizen van breekbare spullen brengt risico’s met zich mee. Zo kunnen deze spullen bijvoorbeeld sneuvelen tijdens een verhuizing. Daarom raden wij jou aan breekbare spullen extra goed in te pakken. Doe ze dus niet los in een doos, maar wikkel er bijvoorbeeld handdoeken omheen. Op deze manier worden de spullen namelijk goed beschermd.